Fashion Fesztivál
Debrecen

A Divattárgy: online divatkiállítás

Inspirációk

Pályázat online
tárgyinstallációban
való részvételre

A Fashion Festival Debrecen Divatfesztivál pályázatot ír ki online divattárgy-kiállításon való részvételre a debreceni MODEM – Modern és Kortárs Művészeti Központ támogatásával.

Pályamunka: képző- és iparművészet, illetve alkalmazott művészet területéről: festmény, grafika, képregény, plakát, plasztika, textil, fotó, film, ruha, tárgy stb.

Mi a divattárgy?

A pályázat célja: a divat jelenségeinek megváltozására felhívni a figyelmet, illetve a divat és más művészi tárgyformák kapcsolódásaira rámutatni.

Fődíj:

100.000 forint

A pályázat részletei: egy pályázó maximum 3 darab pályamunkát nyújthat be. Technika, méret, alapanyag szabadon választható. A beérkezett pályamunkák közül szakmai zsűri választja ki a kiállításra kerülő munkákat.

Amit biztosítunk: 

  • online kiállítás és tárgyinstallációs felület,
  • eseménykommunikáció, digitális felülettervezés,
  • a pályamunkákat digitális sorsának gondozása.

FFDD

Négy betű Debrecen és a Divat összekapcsolásáért

A Fashion Festival Debrecen Divatfesztivál 2018-ban indult útjára: egyetemisták által szervezett divatfesztivál, mely mögött a Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégium, illetve a Debreceni Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke áll.

Az esemény elsődleges és hangsúlyos célja, hogy megtanítson művészetként, gondolkodásmódként és életgyakorlatként tekinteni a divatra. Mindennapjaink fontos esztétikai velejárójaként. És nem az életünk másodlagos, frivol kellékeként. És nem nőügyként.

A rendezvényen divat és film viszonyának hangsúlyozását elsődleges célunknak tekintjük. A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központtal partnerségben létrejött divatvideó-pályázatunk folyamatosan növekszik, célunk egy rangos divatfilm-fesztivál kereteinek megteremtése.

Rendezvényeink nyitottak, programjainkra kortól és nemtől függetlenül mindenkit szeretettel várunk.

Rólunk írták