A divatfesztivál első napján a Divatfilmek éjszakáján találkozunk. A felhívásunkra készült divatfilmeket nézünk, díjazzuk a legjobb alkotásokat és megnézünk egy meglepetés filmet.

Az esten velünk lesz Láposi Terka, a divatfesztivál védnöke.

Láposi Terka a debreceni Tanítóképző Főiskolán szerezte első diplomáját. Ezután iskolásoknak tartott bábszakkört, ekkor vált hivatásává a gyerekekkel való foglalkozás. 1992 óta tervez előadásokat a Vojtina Bábszínház részére, 1998 óta az intézmény művészeti vezetője, 2013-tól örökös tagja. Játszószínházi programjának középpontjában az interaktív foglalkozások állnak. A munkában legfőbb motivációja,hogy a társadalomra, a világra, valamint önmagukra is érzékennyé tegye a gyermekeket. 
Díjai: Debrecen Kultúrájáért Díj – 2014
Az év művésze (Debrecen) – 2015
Csanak József díj – 2016

Másik attrakciója a divatfilmek éjszakájának az egyik pályázó, Priyanka Sarkar jelenléte. Priyanka a Pearl Academy diákja volt, jelenleg szabadúszó rendező, New Delhiben él. Munkáit az Indiana Comic Convention Film Festivalon, a Tampa Bay Comic Convention Film Festivalon, a Michigan Comic Convention Film Festivalon, a Sarajevo Fashion Film Festivalon mutatták be.

Ezen a napon nyit a DEENK Élettudományi Könyvtárában a párizsi Alliance Française pályázatára beérkezett divatfotók kiállítása.

A program az Alliance-Française de Debrecen közreműködésével valósul meg.