FFDD 2021

 

A DIVAT TÁRGY – ONLINE DIVATKIÁLLÍTÁS

 

A Fashion Festival Debrecen Divatfesztivál, a Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégium, a DESzínház, a MODEM és a Nemzeti Divat Liga Magyarország-Egyesület bemutatja:

 

Pályamunka: képző- és iparművészet, illetve alkalmazott művészet területéről: festmény, grafika, képregény, plakát, plasztika, textil, fotó, film, ruha, tárgy stb.

 

A pandémia idején megváltozott a divat létmódja: az otthonainkba szorult öltözetek felhívták a figyelmet arra, hogy a divat a lakásainkat, élettereinket betöltő tárgyakat hoz létre. Ezek a tárgyak értelmezik, jobbá teszik, szennyezik vagy túlterhelik a körülöttünk levő világot. A felhívás olyan pályamunkák elkészítésére szólít fel, melyek a divat tárgy voltának kérdését járják körül. Mi csak a kiindulópontot adjuk meg: a pályamunkának kapcsolódnia kell a MODEM gyűjteményében elérhető, lentebb közölt három alkotás/fotográfia valamelyikéhez:

Fátyol Viola: Ha van szíved…

Molnár Judit: Puff

Kicsiny Balázs: Anthem II.

Kicsiny Balázs: Csavargó ébredése

Kicsiny Balázs: Édes otthon

 

A pályázat célja: a divat jelenségeinek megváltozására felhívni a figyelmet, illetve a divat és más művészi tárgyformák kapcsolódásaira rámutatni. Egy pályázó maximum 3 darab pályamunkát nyújthat be. Technika, méret, alapanyag szabadon választható. A beérkezett pályamunkák közül szakmai zsűri választja ki a kiállításra kerülő munkákat.

 

Amit biztosítunk: 

 

  • online kiállítás és tárgyinstallációs felület
  • eseménykommunikáció, digitális felülettervezés
  • a pályamunkákat digitális sorsának gondozása.

 

Díjazás:

 

  1. díj – 100.000 forint
  2. díj – 50.000 forint
  3. díj – tárgyi ajándék

 

A benyújtás formája: 

 

  • a pályamunka vagy arról készült fotó (műfajtól, médiumtól függően),
  • a pályamunka rövid leírása – cím, technika, kulcsszavak, 200 karakter terjedelmű szöveges leírás, mely tartalmazhatja a pályamunka alapötletét, a főbb inspirációs területeket stb; 
  • az alkotó(k) rövid, 150 karakter terjedelmű bemutatása.

 

A kiállításra kiválasztott pályamunkákat stábunk fotózza és egy fejlesztés alatt álló tárgyinstallációs weblapon kiállítja. Az online kiállítás kommunikációját a Fashion Festival Debrecen Divatfesztivál biztosítja. 

 

A pályázati leírás lentebb letölthető.