Puff, és arcon csapott minket a pandémia

Birtalan Bernadett és Kovács Kinga

Olyannyira, hogy megváltoztak a munkakörülmények, az oktatás, a lelki világunk. A mindennapjainkat számítógép előtt töltjük, otthon. Tapasztalat alapján még az online megbeszélések nagy részére is sokan a kényelmes melegítőket választják, amik a fekete és esetleg kék árnyalatait fedik le. A kényelem fontos, de hisszük, hogy a természethez kapcsolódva a változásokat is könnyebben átvészeljük. Ezeket pedig mind a ruhák mintájában, színvilágában, mind a fotók hangulatban érzékeltetjük. A szürke sem feltétlenül egyhangú, ha megfelelően párosítjuk.

 

Nem dönthet le lábunkról a komornak tűnő valóság, hiszen készen állunk, hogy felvegyük a kesztyűt.

Birtalan Bernadett

 

Birtalan Bernadett a Budapesti Metropolitan Egyetem divatfotográfia szakos hallgatója. Egyetemi projektjei lévén sokat foglalkozik divat jellegű fotózásokkal, emellett pedig pályázati felhívásokra, saját maga szórakoztatására, illetve portfólió építés céljából is készít képeket. “Egy kreatív stábbal együttműködni mindig öröm számomra, látni az elejétől mindenki mennyi energiát, munkát tesz bele egy-egy projektbe. Izgalmas azt is végigkövetni, hogyan teremtődik meg valami a semmiből” – mondja Berni.

Kovács Kinga

 

Kovács Kinga 2013-ban végzett Londonban, Divattervező és Marketing Menedzser szakon. Gyakornokoskodott a Fashion Scout-nál, 2014-ben pedig saját márkát indított Kinga Kovacs néven. 2015-től Londonban és Budapesten is bemutatja kollekcióit a kifutókon. Szociális érzékenyítő projektjével pedig 2017 és 2019 között tv műsorokban, előadásokon és nemzetközi pályázatok döntőjében mutatta be szociális érzékenyítő projektjét. A tervező a fogyatékossággal élők (főként látássérültek) divat “integrációját” tűzte ki célul, a társadalom érzékenyítése mellett. 2019 szeptemberétől a Nemzeti Divatliga öko team vezetője, 2021 februárjától a liga alelnöke. 2020 áprilisától pedig a Fashion Revolution magyarországi csapat tagja.